Winnaars 2023

Op 12 oktober 2023 zijn voor de 32ste keer de Pieter van Foreest wetenschapsprijzen uitgereikt. Voor het eerst gebeurde dat in het Alkmaarse theater De Vest. De reden om voor De Vest te kiezen is de grote belangstelling voor wetenschap in Noordwest. ‘We zijn letterlijk uit de Pieter van Foreestzaal in het ziekenhuis gegroeid’, aldus Betsy van Soelen, directeur van Noordwest Academie, die met haar team jaarlijks de wetenschapsdag organiseert. De bijeenkomst werd opgeluisterd door een lezing van bioloog, presentator en schrijver Midas Dekkers over ‘genezen op kleur’.

Saskia Peerdeman verlaat WAR

Prof. dr. Saskia Peerdeman, neurochirurg en hoogleraar professionele ontwikkeling, verlaat de Wetenschappelijke Advies Raad (WAR) van Noordwest. De reden is haar benoeming tot lid van de raad van bestuur van Amsterdam UMC.

Prof. Peerdeman was sinds 2016 lid van de WAR en in die hoedanigheid onder meer jurylid voor de toekenning van de jaarlijkse Pieter van Foreest wetenschapsprijzen. Op 12 oktober 2023 reikte ze de prijs voor de laatste keer uit. Betsy van Soelen, directeur Noordwest Academie, ziet haar node vertrekken uit de WAR. Ze prees haar trouw aan Noordwest en noemde haar naast een uitstekende wetenschapper ook een sterke verbindende kracht in de regio. 

Het is nog niet bekend wie prof. Peerdeman in de WAR gaat opvolgen.

 

 

Tekst: MAS-Communicatie Heiloo/Marjolein Voorberg