Winnaars 2020 en 2021

De uitreiking van de wetenschapsprijzen vond plaats op 14 oktober 2021 tijdens een webinar vanuit de nieuwe locatie van de Noordwest Academie in Westerlicht in Alkmaar. Omdat vorig jaar geen bijeenkomst mogelijk was, werden dit jaar de prijzen voor 2020 en 2021 toegekend voor het beste wetenschappelijke artikel van resp. 2019 en 2020, waaraan Noordwest heeft bijgedragen.

 

Academische drive in Noordwest

Noordwest mag trots zijn op de manier waarop gekeken wordt naar patiëntenzorg in het algemeen, vindt neurochirurg prof. dr. Saskia Peerdeman. De VU-hoogleraar professionele ontwikkeling is voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) van Noordwest.

Ze constateert een academische drive, een wetenschappelijke inborst, zei ze tijdens de uitreiking van de Pieter van Foreestwetenschapsprijzen op 14 oktober 2021. Ze ziet het terug in alle inzendingen voor de prijs. “Het zit kennelijk in het DNA van Noordwest, die behoefte om vragen uit de praktijk te willen oplossen.”

 

Pieter van Foreest-webinar

De Pieter van Foreest publicatieprijs is voor de dertigste keer uitgereikt, maar nooit eerder was dat te volgen via een online webinar. De genomineerden presenteerden hun onderzoek voor de jury, de raad van bestuur van Noordwest en enkele genodigden die live aanwezig waren, terwijl alle geïnteresseerden de gebeurtenissen via het scherm thuis of op het werk konden volgen. Via de chat konden ze de sprekers vragen stellen en hun stem uitbrengen op het in hun ogen beste onderzoek. De uitslag hiervan heeft de jury meegenomen in haar uiteindelijke beoordeling.

Het is de bedoeling dat de feestelijke wetenschapsmiddag volgend jaar weer ‘gewoon’ in aanwezigheid van iedereen kan plaatsvinden, zodra dat veilig kan.

 

 

Tekst: MAS-Communicatie Heiloo/Marjolein Voorberg