Good Clinical Practice (GCP basis)

Online GCP training via TAPAS group

Door de online training voor ICH-GCP te volgen verwerf je de benodigde kennis en vaardigheden voor het toepassen van GCP en de WMO in de praktijk van (inter)nationaal mensgebonden klinisch onderzoek. Deze training wordt aangeraden voor onderzoekscoördinatoren, sponsors, onderzoekers, medewerkers van klinische onderzoekslocaties, apothekers, studenten en (research)verpleegkundigen. Voor (lokale) hoofdonderzoekers van WMO-plichtig onderzoek, in een STZ ziekenhuis als Noordwest, is het verplicht om het EMWO GCP examen te hebben behaald. Wij bieden de online GCP basis training aan bij de TAPAS group. Je kan je aanmelden via het leerportaal voor de GCP basis training van de TAPAS group.

Ideaal aan deze training is dat je zelf je tijd kunt indelen. De studielast is ongeveer 8 uur, maar je kunt tussentijds stoppen en het weer oppakken wanneer je wilt. Kosten voor de GCP basis training is €115,- geen btw plicht
De training is voor Noordwest medewerkers te starten via het leerportaal. Voor vragen neem contact op met het wetenschapsbureau.  

EMWO GCP Examen

Na het volgen van de GCP training ben je klaar voor het EMWO GCP examen. Dit kan zowel digitaal als op lokatie in Amersfoort. Dit examen toetst de kennis op het gebied van de WMO-GCP regelgeving en wordt door het Examenbureau Medisch Wetenschappelijk Onderzoeker (EMWO) afgenomen. Als het examen met succes is afgelegd ontvangt de cursist het landelijk geaccepteerde WMO-GCP certificaat.

Voor meer informatie zie: http://www.emwo.nl

Accreditatie

Na het doorlopen van de GCP training volgt een toets. Deze is niet verplicht om te behalen maar wanneer je deze hebt behaald ontvang je accreditatiepunten. De training is geaccrediteerd bij de KNMG (8 punten), V&VN (9 punten), NAPA (8 punten), KNOV (8 punten), HVV (9 punten) en Verpleegkundig Specialisten Register (9 punten)

Voor vragen kan je contact opnemen met het wetenschapsbureau telefoonnummer 072 – 548 3821 of via de mail wetenschapsbureau@nwz.nl.

Ervaringen van collega's met de e-learning:

Voor mij persoonlijk was GCP central een uitkomst. Alles was zeer gestructureerd en overzichtelijk. Alles online te volgen in eigen tijd en tempo, met op ieder moment stoppen om op een later moment te hervatten.

Alle stof was volledig, op het examen kwamen geen zaken naar voren die niet behandeld waren. Echt een praktisch instrument om je voor te bereiden voor het landelijk examen.

Gebruiksvriendelijkheid: Vriendelijk, helder, gemakkelijk te bedienen. Tijdsinvestering: Is prima te doen, ik denk niet meer/minder tov klassikale lesdag. Nu wel de vrijheid om het te doen wanneer je uitkomt.

Overzichtelijkheid: Niet altijd even overzichtelijk, niet altijd handig om even iets terug te zoeken. Sommige onderwerpen worden erg diep uitgespit, anderen niet behandeld.

In eigen tijd. Duidelijke online uitleg. Gebruiksvriendelijk. Inhoud goed. Prima dus.