Winnaars 2022

Op dinsdag 25 oktober 2022 werden de Pieter van Foreest Wetenschapsprijzen 2022 uitgereikt. Er was een publicatieprijs voor het beste wetenschappelijke artikel gepubliceerd in 2021 waaraan Noordwest heeft bijgedragen. Daarna werden er twee aanmoedigingsprijzen en de innovatieprijs uitgereikt. De bijeenkomst werd opgeluisterd door een lezing van hersenonderzoeker prof. Dick Swaab over ons creatieve brein.

Aanmoedigingsprijzen

 

De Wetenschappelijke Advies Raad kon niet kiezen tussen twee van de genomineerde onderzoeken voor de Pieter van Foreest Aanmoedigingsprijs 2022 en bekroonde ze daarom allebei. Zowel Sven de Haan als Wilma Molenaar zijn in de prijzen gevallen.

Sven de Haan doet vanuit Noordwest Academie onderzoek naar de onderwijskundige waarde van het multidisciplinair overleg. Wat halen coassistenten uit mdo’s, wat leren ze ervan, hoe leren ze ervan en kunnen we dit verbeteren? “Een zinvol onderzoek met een belangrijke impact op ons opleidingsklimaat”, aldus WAR-lid Lisa van der Putten in de jurybeoordeling.

Wilma Molenaar is gios medische psychologie, dat wil zeggen gz-psycholoog in opleiding tot specialist. Zij doet onderzoek naar de behandeleffectiviteit bij chronische pijn. “Een multidimensioneel probleem met fysiologische, psychologische en gedragsmatige aspecten”, legde ze in haar presentatie op de Noordwest Wetenschapsdag uit.

De belangrijke onderzoeksvraag van Molenaar is welke psychologische factoren voorspellend zijn voor de effectiviteit van de anesthesiologische behandeling.

 

 

Tekst: MAS-Communicatie Heiloo/Marjolein Voorberg