De medische bibliotheek maakt deel uit van Noordwest Academie en is binnen Noordwest Ziekenhuisgroep hét expertisecentrum in het toegankelijk maken van wetenschappelijke informatiebronnen. Het is een open leercentrum, waar alle faciliteiten en expertise aanwezig zijn ter ondersteuning van opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg. De bibliotheek richt zich primair op medewerkers en op studenten die een opleiding volgen binnen Noordwest.

De informatiespecialisten beheren de collectie boeken en tijdschriften van Noordwest, bieden ondersteuning bij het zoeken naar vakinhoudelijke (digitale) informatie en voeren op verzoek literatuursearches uit. De bibliotheek ondersteunt evidence-based practice (EBP) en verzorgt in het kader hiervan regelmatig relevante lessen, zoals zoeken naar wetenschappelijke literatuur in medische databanken (o.a. PubMed). Als boeken of tijdschriftartikelen niet in de eigen collectie zijn opgenomen, kunnen deze via het interbibliothecair leenverkeer (IBL) worden opgevraagd buiten Noordwest.

Digitale bibliotheek

Een deel van de collectie is digitaal beschikbaar. De digitale bibliotheek (*) stelt de gebruikers in staat informatie 24 uur per dag te raadplegen. Daarmee wordt voldaan aan de eisen die aan de instelling worden gesteld door het Kaderbesluit CCMS.

Klanten blijven onder andere up-to-date door elektronische inhoudsopgaven van tijdschriften (e-tocs), het Bieb! blog en X (voorheen Twitter). In de bibliotheek zijn werkplekken ingericht waar gebruikers kunnen studeren en de (digitale) bibliotheekcollectie kunnen raadplegen. Informatiespecialisten zijn aanwezig om je te ondersteunen.

(*) Je vindt de digitale bibliotheek op intranet (intern) of via https://noordwest.vakliteratuur.info (extern). Noordwest medewerkers kunnen met hun gebruikelijke gegevens inloggen.