In 2021 is Noordwest Ziekenhuisgroep toegetreden tot mProve: een innovatief netwerk van zeven ambitieuze topklinische ziekenhuizen. Samen werken ze dagelijks aan merkbaar betere zorg.

 

De focus ligt bij drie hoofdthema's:

- Connected Care (innovatieve zorg met behulp van digitale oplossingen);
- Data Analytics (opbouw van een gezamenlijk dataplatform en de inzet van data-analyse);
- Merkbaar Beter (zorginhoudelijke kwaliteitsverbetering).

De ziekenhuizen werken samen aan projecten die ieder ziekenhuis afzonderlijk niet (direct) kan realiseren. Door het bundelen van ieders krachten wordt ernaar gestreefd om patiënten dagelijks merkbaar betere zorg te bieden.

Naast Noordwest, bestaat het netwerk uit: Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht), Isala (Zwolle), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Máxima MC (Veldhoven), Rijnstate (Arnhem) en Zuyderland MC (Heerlen en Sittard-Geleen).

"Noordwest is een organisatie met een hele hoge ambitie. We lopen graag voorop als het gaat om het introduceren van nieuwe onderzoeksmethodes, technieken en behandelmethoden. Samen de zorg beter maken, dat is waar wij voor staan. We hebben de overtuiging dat door de samenwerking binnen het netwerk van mProve, we nog duidelijker het verschil kunnen maken. Voor de zorg, voor onze patiënten én voor onze medewerkers", aldus Stefan Kroese, voorzitter raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep.


Kijk hier voor meer informatie: www.mprove.nu