Apothekersassistente, 1-jarige opleiding (derde leerweg)

Als apothekersassistente werk je zelfstandig, zorgvuldig en geconcentreerd en heb je een hoog verantwoording gevoel. Dat is belangrijk, omdat je bijvoorbeeld geneesmiddelen aflevert in de voorgeschreven vorm en hoeveelheid, informatie geeft over het gebruik van geneesmiddelen en advies geeft over receptvrije artikelen. Maar ook geneesmiddelen bereiden en het voeren van opname- en/of ontslaggesprekken kunnen tot jouw taken behoren. Je werkt intensief samen in een team van apothekersassistenten, apotheekmedewerkers en apothekers.

Duur en opzet opleiding

Apotheek Noordwest heeft in samenwerking met het Horizon College Alkmaar een derde leerweg voor de opleiding tot apothekersassistente ontwikkeld. Hiermee kunnen we een opleiding aanbieden van 1 jaar aanbieden (44 weken).

De opleiding is een combinatie van praktijk- en theorie-onderwijs. Je ‘werkt’ als stagiair wekelijks 24 uur in de praktijk en gaat 8 uur naar school (één middag met aansluitend de avond).

Tijdens je stageperiode word je opgeleid binnen drie verschillende deelgebieden in de Apotheek Noordwest: distributie/logistiek in de ziekenhuisapotheek (Alkmaar), bereidingen in de ziekenhuisapotheek (Alkmaar) en de poliklinische apotheek (Alkmaar of Den Helder).