Apothekersassistente, 1-jarige opleiding (derde leerweg)

Als apothekersassistente werk je zelfstandig, zorgvuldig en geconcentreerd en heb je een hoog verantwoording gevoel. Dat is belangrijk, omdat je bijvoorbeeld geneesmiddelen aflevert in de voorgeschreven vorm en hoeveelheid, informatie geeft over het gebruik van geneesmiddelen en advies geeft over receptvrije artikelen. Maar ook geneesmiddelen bereiden en het voeren van opname- en/of ontslaggesprekken kunnen tot jouw taken behoren. Je werkt intensief samen in een team van apothekersassistenten, apotheekmedewerkers en apothekers.

Onderdelen opleiding

Wanneer je deze opleiding volgt in Noordwest, werk je zowel in de ziekenhuisapotheek als de poliklinische apotheek op beide locaties. Je krijgt hiermee inzicht in de farmaceutische patiëntenzorg in alle facetten. In de ziekenhuisapotheek draag je zorg voor de levering van geneesmiddelen met de daarbij behorende informatie voor in het ziekenhuis opgenomen patiënten. Ook ben je betrokken bij de bereiding van specifieke geneesmiddelen. In de poliklinische apotheek is je belangrijkste taak de verstrekking van geneesmiddelen aan poliklinische patiënten. Medicatiebegeleiding door informatieverstrekking aan de patiënt en zorgen voor overdracht van de gegevens naar de openbare apotheek is een zeer belangrijk onderdeel.

Aan het eind van de stage is er de mogelijkheid om mee te kijken bij de medicatieverificatie-gesprekken bij opname (op het opnameplein en/of de spoedeisende hulp) en bij ontslag.