Duurzame inzetbaarheid

Duurzaam inzetbaar betekent dat medewerkers doorlopend in hun arbeidsleven over daadwerkelijk realiseerbare mogelijkheden en ook over de voorwaarden beschikken om in huidig en toekomstig werk met behoud van gezondheid en welzijn te (blijven) functioneren.

Intervisie

Leren van elkaar, steun vinden bij elkaar, even niet presteren, lachen met elkaar en je reflectie verdiepen? Dan is intervisie misschien iets voor jou of voor jullie assistentengroep.

Intervisie draait om ‘samen leren’. Het gaat over de dingen die je niet uit boeken kunt halen, in de praktijk tegenkomt, die lastig zijn en die niet altijd op één manier op te lossen zijn. Intervisie gaat met name om het stellen van open vragen volgens een gestructureerde methode zodat degene die een casus heeft ingebracht de oplossing kan vinden die bij hem/haar past. Alles dat wordt besproken wordt vertrouwelijk behandeld.

De bijeenkomsten vinden op regelmatige basis plaats op de werkplek.

De praktijksituaties die worden ingebracht bevatten een persoonlijke vraag, deze wordt besproken, uitgewerkt en opgelost. Niet door meteen adviezen te geven, maar door middel van het stellen van open vragen, op een gestructureerde manier. Het is de bedoeling om op die manier geschikte oplossingen te vinden, die passen bij die specifieke persoon. Tevens wordt gekeken naar de ervaringen van iedereen op het onderwerp dat ingebracht is.

Je kunt een aanvraag doen voor intervisie als je als assistentengroep hiermee wilt starten.

Ook kun je je als individu opgeven waardoor we bij voldoende aanmeldingen een multidisciplinaire groep kunnen starten.