Wetenschapsprijzen 2023 uitgereikt

 

Op 12 oktober 2023 zijn voor de 32ste keer de Pieter van Foreest wetenschapsprijzen uitgereikt. Voor het eerst gebeurde dat in het Alkmaarse theater De Vest. De reden om voor De Vest te kiezen is de grote belangstelling voor wetenschap in Noordwest. ‘We zijn letterlijk uit de Pieter van Foreestzaal in het ziekenhuis gegroeid’, aldus Betsy van Soelen, directeur van Noordwest Academie, die met haar team jaarlijks de wetenschapsdag organiseert.

Sverre Loggers, aios chirurgie bij Noordwest, won de publicatieprijs. Hij kreeg de prijs voor zijn onderzoek naar het wel of niet opereren van heupfracturen bij zeer kwetsbare ouderen met een beperkte levensverwachting. Resultaten van zijn onderzoek werden gepubliceerd in het gezaghebbende tijdschrift JAMA Surgery en binnenkort hoopt hij op de FRAIL-HIP studie te promoveren.

Kinderarts-neonatoloog Femke de Groof is winnaar geworden van de aanmoedigingsprijs. Femke doet onderzoek naar de ontwikkeling van matig-laat prematuur geboren kinderen. Ten slotte nam Vera Spaan, deskundige infectiepreventie in Noordwest, de innovatieprijs in ontvangst voor haar onderzoek naar het gebruik van niet-steriele handschoenen.

 

Wij zijn trots op Sverre, Femke en Vera, van harte gefeliciteerd!

Lees hier meer over de prijswinnende onderzoeken.

 

 

Foto: Noordwest 

17-10-2023