Wetenschap: publicatie van de maand januari

Als STZ-ziekenhuis speelt medisch wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol in Noordwest. Op dit moment lopen er zo’n 350 wetenschappelijke studies. Daarom willen we vaker interessante uitkomsten van onderzoeken delen. We lichten iedere maand een wetenschappelijke publicatie uit waaraan Noordwest heeft bijgedragen.

Deze maand in de schijnwerper
Het artikel “Prediction Models for Future High-Need High-Cost Healthcare Use: a Systematic Review” is gekozen als “publicatie van de maand”. Het is een artikel waaraan twee medewerkers van Noordwest hebben meegewerkt, namelijk: Ursula de Ruijter (anios interne geneeskunde) en Willem Bax (internist nefroloog/vasculair geneeskundige).

 

Samenvatting

Om zowel de kwaliteit van zorg als de kosteneffectiviteit te verbeteren, zijn verschillende zorgmanagementprogramma's ontwikkeld voor HNHC-patiënten (high-need, high-cost). Vroege identificatie van patiënten die het risico lopen HNHC-patiënt te worden is cruciaal voor het succes van een programma. Dit onderzoek streeft ernaar om systematisch voorspellingsmodellen te identificeren die toekomstig HNHC-zorggebruik bij volwassenen in kaart brengt. Verder worden de voorspellende prestaties en de toepasbaarheid van deze modellen onderzocht.

De medische bibliotheek heeft bijgedragen aan het literatuuronderzoek voor deze studie.

Lees hier het volledige artikel

 

Database artikelen
Alle artikelen van Noordwest medewerkers die verschenen in (internationale) medisch-wetenschappelijke tijdschriften zijn terug te vinden in de database van de Noordwest Academie.

 

 

Foto: Unsplash

2-2-2022