Training "Wetenschappelijke artikelen schrijven"

Vind je het schrijven van wetenschappelijke teksten lastig en zou je hier effectiever in willen worden? Vanaf maandag 6 maart 2023 start het Wetenschapsbureau van Noordwest Academie de training “Wetenschappelijke artikelen schrijven”, speciaal voor onderzoekers, AIOS/ANIOS en promovendi. De leergang bestaat uit zes digitale bijeenkomsten van 2,5 uur die om de 14 dagen plaatsvinden.

Wat leer je?
Je wordt stap voor stap begeleid bij het schrijven of verbeteren van jouw artikel. Na les 1 weet je al hoe je een wetenschappelijk betoog opbouwt en waar je de juiste Engelse woorden kunt vinden. Daarna leer je ingewikkelde informatie leesbaar en duidelijk te formuleren en overtuigende introducties en discussies te schrijven. Ten slotte leer je wat er in een abstract moet staan en hoe je een Engelse aanbiedingsbrief en een rebuttal schrijft.

Voor wie?
De training is geschikt voor beginners maar ook nuttig voor ervaren onderzoekers. Voorwaarde is dat je aan het schrijven bent of daar tijdens de training mee begint. Als je tussendoor tijd hebt om de opdrachten te doen, kan jouw artikel aan het eind van de training af zijn - tenzij je dan nog steeds zit te wachten op de resultaten.

Digitaal les
De lesstof staat duidelijk beschreven in een syllabus met medische voorbeeldzinnen en oefeningen. De lessen zijn digitaal via ZOOM, interactief en iedereen die een tekst meebrengt krijgt feedback van elkaar en van de docent.

Verzeker je van een plek en meld je snel aan!

Informatie en aanmelden

 

 

Foto: Unsplash.com

22-2-2023