Het digitaal portfolio is live

 

Deze week is het digitale portfolio live gegaan voor studenten en Professionals In Opleiding (PIO’s), lerend voor een medisch ondersteunend beroep of tot specialistisch verpleegkundige. 

 

EPA-gestuurd onderwijs
De vervolgopleidingen zijn overgegaan op EPA-gestuurd onderwijs (Entrustable Professional Activities) waarin de verschillende beroepsactiviteiten centraal staan. Binnen EPA-gestuurd onderwijs kun je niet alleen een volledige vervolgopleiding volgen maar ook losse EPA’s behalen die relevant zijn voor jouw huidige werkplek. Denk bijvoorbeeld aan de EPA ‘zorgvrager in stervensfase’ of ‘de vitaal bedreigde patiënt’. Waar de portfolio’s van onderwijsinstellingen afgesloten werden na het behalen van een opleiding, kunnen Noordwesters nu verder blijven werken en bouwen aan een eigen portfolio ten behoeve van hun professionalisering. 

 

Op één plek
Het portfolio is gekoppeld aan het leerportaal. Relevante e-learnings, skills of events zijn gekoppeld aan de EPA’s. Dat maakt dat resultaten zichtbaar zijn in het leerportaal, maar ook direct in het portfolio. Er is geen extra handeling meer nodig om resultaten over te zetten. Bij EPA-gestuurd onderwijs is de praktijkinstelling verantwoordelijk voor het toetsen van de uitvoering van het beroep. In het portfolio staan afspraken, verwachtingen en voortgang allemaal gebundeld op één plek. Het portfolio wordt benaderd vanuit het bestaande leerportaal, zowel door de PIO/student als door de begeleiders die als supervisor inzicht hebben in het portfolio. 

 

Meer weten?
Wil je meer weten over EPA-gestuurd onderwijs, kijk dan eens op Agile: EPA gestuurd opleiden | CAPP Agile Learning. Wil je meer weten over het digitaal portfolio, vraag het de praktijkopleiders van specialistische afdelingen of medisch ondersteunende afdelingen. Ook kun je een mail sturen naar Mandy Leegwater

 

 

 

Foto: Noordwest Academie, Fotostudio Wick Natzijl

Tekst: Noordwest, afdeling Communicatie

28-02-2023