Winnaars 2018

Dit zijn de winnaars van de Pieter van Foreest Wetenschapsprijs in 2018.

Aanmoedigingsprijs voor Lotte Terpstra

De Pieter van Foreest Aanmoedigingsprijs 2018 is toegekend aan Lotte Terpstra. Zij onderzoekt of patiënten met een chronische progressieve longziekte baat hebben bij een dagelijkse verneveling met het antibioticum tobramycine. Ze ontving de prijs tijdens de wetenschapsdag op 11 oktober uit handen van Bart Burger en Lisa van der Putten namens de Wetenschappelijke Advies Raad. “De studie laat zien hoe een eigen geïnitieerd multicenter geneesmiddelenonderzoek ondanks de complexiteit heel goed kan worden uitgevoerd”, zeiden zij. 

Het onderzoek van Lotte Terpstra past in de onderzoekslijn van longarts Wim Boersma. Er zijn 58 patiënten in zes medische centra bij betrokken. De looptijd is twaalf maanden. De eerste resultaten van de studie worden eind 2019 verwacht.

De aanmoedigingsprijs is bestemd voor een veelbelovende jonge onderzoeker, (para)medisch of verpleegkundig, vanuit Noordwest. De Wetenschappelijke Advies Raad koos het onderzoek uit zes inzendingen van jonge ambitieuze onderzoekers. Dit aantal toont aan hoe wetenschap binnen Noordwest floreert, had ook dagvoorzitter Kees van Dijke al aangegeven.

Lotte Terpstra wint de Pieter van Foreest Aanmoedigingsprijs 2018. Foto Nikki Natzijl.

Lotte Terpstra wint de Pieter van Foreest Aanmoedigingsprijs 2018. Foto Nikki Natzijl.