Good Clinical Practice (GCP)

online GCP training via GCP-central
Het doel van de online training is het verwerven van kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het toepassen van GCP en WMO in de praktijk voor iedereen die te maken heeft met het opzetten en uitvoeren van mensgebonden klinisch onderzoek. Het volgen van deze training zal 8 tot 10 uur zijn maar men kan tussentijds stoppen en het weer oppakken waar men gebleven was. 

GCP Examen
De training wordt afgesloten met een digitaal WMO-GCP examen. Dit examen toetst de kennis op het gebied van de WMO-GCP regelgeving en wordt door het Examenbureau Medisch Wetenschappelijk Onderzoeker (EMWO) afgenomen. Als het examen met succes is afgelegd ontvangt de cursist het landelijk geaccepteerde WMO-GCP certificaat.
Voor meer informatie zie: http://www.emwo.nl

Accreditatie
De training is geaccrediteerd bij de KNMG (8 punten), V&VN (9 punten), NAPA (8 punten), KNOV (8 punten), HVV (9 punten) en Verpleegkundig Specialisten Register (9 punten)

Aanmelden en volgen van de online GCP training gaat via het leerportaal. (gereduceerde prijs)

Examen data voor 2020 na het volgen van de training GCP central online:

woensdag 7 oktober   tijd 10.00 - 12.00 uur lokatie Noordwest Academie

Voor vragen kan je contact opnemen met het wetenschapsbureau telefoonnummer 072 – 548 3821 of via de mail wetenschapsbureau@nwz.nl.

Ervaringen van collega's over de e-learning:

Voor mij persoonlijk was GCP central een uitkomst. Alles was zeer gestructureerd en overzichtelijk. Alles online te volgen in eigen tijd en tempo, met op ieder moment stoppen om op een later moment te hervatten.
Alle stof was volledig, op het examen kwamen geen zaken naar voren die niet behandeld waren. Echt een praktisch instrument om je voor te bereiden voor het landelijk examen.

Gebruiksvriendelijkheid: Vriendelijk, helder, gemakkelijk te bedienen. Tijdsinvestering: Is prima te doen, ik denk niet meer/minder tov klassikale lesdag. Nu wel de vrijheid om het te doen wanneer je uitkomt.
Overzichtelijkheid: Niet altijd even overzichtelijk, niet altijd handig om even iets terug te zoeken. Sommige onderwerpen worden erg diep uitgespit, anderen niet behandeld.

In eigen tijd. Duidelijke online uitleg. Gebruiksvriendelijk. Inhoud goed. Prima dus.