In samenwerking met ROC Horizon College en ROC kop van NH en bieden wij de verpleegkunde opleiding in de praktijk (VIP) aan. Dit is een vierjarige mbo-opleiding tot verpleegkundige.

In de eerste twee jaar van de opleiding loop je stage bij verschillende verpleegafdelingen op één van de locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep, Alkmaar of Den Helder. Naast de beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn er stage mogelijkheden in het revalidatiecentrum van Heliomare Wijk aan Zee. Je kiest bij aanmelding of je wilt solliciteren voor ziekenhuiszorg of revalidatiezorg.
Je volgt gezamenlijk de theorielessen bij Noordwest Academie, het leerhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Tijdens het derde en het vierde jaar ben je leerling-verpleegkundige. Je krijgt een contract van 32 uur per week en eens in de twee weken heb je twee dagen les op de Noordwest Academie.

Iets voor jou?
Je wilt graag verpleegkundige worden.

Wat heb je nodig?
Om in te schrijven, heb je één van de onderstaande bewijsstukken nodig:
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
- Diploma vmbo theoretische leerweg
- Diploma van een verwante vakopleiding (mbo, niveau 3)
- Ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.

Omdat je vanaf de start gaat stagelopen in de praktijk en we jou opleiden tot toekomstige collega. Willen we weten of je voldoet aan de competenties die wij belangrijk vinden om goed te kunnen leren en functioneren als toekomstig verpleegkundige.

Waar kun je werken?
Na het in ontvangst nemen van je diploma kun je overal in de zorgsector aan de slag. Je ontvangt een landelijk erkend diploma als verpleegkundige niveau 4.

Kosten van de opleiding
Lesmateriaal voor de eerste twee jaar van de opleiding bedraagt ongeveer € 2000,-.
De boeken en het schoolgeld voor het 3e en 4e jaar worden door Noordwest betaald. Als je 18 jaar of ouder bent, bedraagt het lesgeld € 1115,- per studiejaar (2019/2020). Voor de opleiding heb je een laptop/notebook nodig.

Voor informatie over studiefinanciering, les- en boekengeld (etc.) klik hier.

Aanmelden
Aanmelden voor de opleiding kan door een sollicitatiebrief met cv te mailen naar verpleegkundigeworden@nwz.nl.

Open dag Noordwest Academie
Op 29 januari 2019 organiseren wij een open dag in de Noordwest Academie. Tijdens de open dag zijn er studenten, praktijkopleiders en docenten aanwezig. Daarnaast kun je korte lessen bijwonen.
Wil je langskomen? Graag vooraf aanmelden door een e-mail te sturen aan verpleegkundigeworden@nwz.nl met de vermelding open dag VIP 2019.

Meer weten?
Je mag altijd bellen 072 - 548 2368 of mailen naar verpleegkundigeworden@nwz.nl.