In samenwerking met ROC Horizon College en ROC kop van Noord-Holland bieden wij de verpleegkunde opleiding in de praktijk (VIP) aan. Dit is een vierjarige mbo-opleiding tot verpleegkundige.

In de eerste twee jaar van de opleiding loop je stage bij verschillende verpleegafdelingen op één van de locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep, Alkmaar of Den Helder. Naast de beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn er stage mogelijkheden in het revalidatiecentrum van Heliomare Wijk aan Zee. Je kiest bij aanmelding of je wilt solliciteren voor ziekenhuiszorg of revalidatiezorg.
Je volgt gezamenlijk de theorielessen bij Noordwest Academie, het leerhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Tijdens het derde en het vierde jaar ben je leerling-verpleegkundige. Je krijgt een contract van 32 uur per week en eens in de twee weken heb je twee dagen les op de Noordwest Academie.

Iets voor jou?
Je wilt graag verpleegkundige worden.

Waar kun je werken?
Na het in ontvangst nemen van je diploma kun je overal in de zorgsector aan de slag. Je ontvangt een landelijk erkend diploma als verpleegkundige niveau 4.

Opbouw van de opleiding
Tijdens het 1e jaar van de opleiding loop je 1 dag per week stage en heb je 4 dagen school. In het tweede jaar loop je 2 dagen stage en heb je 3 dagen school.
Vanaf het 3e jaar vervolg je de opleiding via de bbl. Tijdens de bbl-fase krijg je een contract voor 32 uur per week en heb je eens in de 2 weken 2 lesdagen.

Kosten van de opleiding
Lesmateriaal voor de eerste twee jaar van de opleiding bedraagt ongeveer € 2000,-.
De boeken en het schoolgeld voor het 3e en 4e jaar worden door Noordwest betaald. Als je 18 jaar of ouder bent, bedraagt het lesgeld € 1115,- per studiejaar (2021/2022).
Voor de opleiding wordt het gebruik van een laptop/notebook aangeraden.

Voor informatie over studiefinanciering, les- en boekengeld (etc.) klik hier.

Aanmelden
Aanmelden kan door middel van een sollicitatiebrief + cv. Deze mag je mailen naar verpleegkundigeworden@nwz.nl. Naast het aanmelden bij ons is het ook belangrijk om je in te schijven bij het Horizon College of bij het ROC kop van NH.
Let op: dit kan tot en met 15 februari 2021 voor de groep die van start gaat na de zomervakantie 2021.

Tijdens de briefselectie letten wij op de volgende punten:
- motivatie voor het vak verpleegkunde;
- motivatie voor Noordwest Ziekenhuisgroep of Heliomare;
- motivatie voor Noordwest Academie;
- netheid en verzorging van de brief en cv.

Komt jouw brief door de selectie dan ontvang je van ons een uitnodiging voor een gesprek en een groepsopdracht. Komt jouw brief niet door de eerste selectieronde dan word je hiervan op de hoogte gesteld.

Open dag
Binnenkort verschijnt er meer informatie over onze digitale open dag op de website.

Meer weten?
Je mag altijd bellen 072 - 548 2368 of mailen naar verpleegkundigeworden@nwz.nl.