In samenwerking met ROC Horizon College en ROC kop van Noord-Holland bieden wij de verpleegkunde opleiding in de praktijk (VIP) aan. Dit is een vierjarige mbo-opleiding tot verpleegkundige.

In de eerste twee jaar van de opleiding loop je stage bij verschillende verpleegafdelingen op één van de locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep, Alkmaar of Den Helder. Naast de beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn er stage mogelijkheden in het revalidatiecentrum van Heliomare Wijk aan Zee. Je kiest bij aanmelding of je wilt solliciteren voor ziekenhuiszorg of revalidatiezorg.
Je volgt gezamenlijk de theorielessen bij Noordwest Academie, het leerhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Tijdens het derde en het vierde jaar ben je leerling-verpleegkundige. Je krijgt een contract van 32 uur per week en eens in de twee weken heb je twee dagen les op de Noordwest Academie.

Iets voor jou?
Je wilt graag verpleegkundige worden.

Wat heb je nodig?
Om in te schrijven, heb je één van de onderstaande bewijsstukken nodig:

 • Overgangs bewijs 3 > 4 havo/vwo;
 • Diploma vmbo tl/vmbo gl;
 • Diploma van een vakopleiding (mbo, niveau 3);
 • Ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.

Omdat je vanaf de start gaat stagelopen in de praktijk en we jou opleiden tot toekomstige collega. Willen we weten of je voldoet aan de competenties die wij belangrijk vinden om goed te kunnen leren en functioneren als toekomstig verpleegkundige.

Waar kun je werken?
Na het in ontvangst nemen van je diploma kun je overal in de zorgsector aan de slag. Je ontvangt een landelijk erkend diploma als verpleegkundige niveau 4.

Opbouw van de opleiding
Tijdens het eerste jaar van de opleiding loop je 1 dag per week stage en heb je 4 dagen school. In het tweede jaar loop je 2 dagen stage en heb je 3 dagen school.
Vanaf het derde jaar vervolg je de opleiding via de bbl. Tijdens de bbl-fase krijg je een contract voor 32 uur per week en heb je eens in de 2 weken 2 lesdagen.

Kosten van de opleiding
Lesmateriaal voor de eerste twee jaar van de opleiding bedraagt ongeveer € 2000,-.
De boeken en het schoolgeld voor het 3e en 4e jaar worden door Noordwest betaald. Als je 18 jaar of ouder bent, bedraagt het lesgeld € 1115,- per studiejaar (2020/2021).
Voor de opleiding wordt het gebruik van een laptop/notebook aangeraden.

Voor informatie over studiefinanciering, les- en boekengeld (etc.) klik hier.

Aanmelden
Aanmelden kan door middel van een sollicitatiebrief + cv. Deze mag je mailen naar verpleegkundigeworden@nwz.nl. Naast het aanmelden bij ons is het ook belangrijk om je in te schijven bij het Horizon College of bij het ROC kop van NH. Let op dit kan tot en met 15 februari 2020 voor de groep die van start gaat na de zomervakantie 2020.

Bij ontvangst wordt je sollicitatie gescreend op vooropleidingseisen.

 • Overgangs bewijs 3 > 4 havo/vwo;
 • Diploma vmbo tl/vmbo gl;
 • Diploma van een vakopleiding (mbo, niveau 3);
 • Ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.

Voldoe je aan één van de vooropleidingen dan worden jouw gegevens bewaart voor de briefselectieronden na 15 februari 2020.
Tijdens de briefselectie letten wij op de volgende punten:

 

 • Motivatie voor het vak verpleegkunde;
 • Motivatie voor Noordwest Ziekenhuisgroep of Heliomare;
 • Motivatie voor Noordwest Academie;
 • Netheid en verzorging van de brief en cv.

Komt jouw brief door de selectie dan ontvang je van ons een uitnodiging voor een gesprek en een groepsopdracht. Komt jouw brief niet door de eerste selectieronde dan word je hiervan op de hoogte gesteld.

Open dag
Dinsdag 28 januari 2020 van 16.30 - 20.30 uur is de open middag/avond. Wil je langskomen? Meld je aan door een e-mail te sturen naar verpleegkundigeworden@nwz.nl met de vermelding open dag VIP 2020. Vooraf krijg je een tijdschema en informatie toegestuurd.

Meer weten?
Je mag altijd bellen 072 - 548 2368 of mailen naar verpleegkundigeworden@nwz.nl.