Vanaf schooljaar 2018 - 2019 bieden wij een initiële vierjarige deeltijdopleiding HBO verpleegkunde (HIP) aan. De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Avans+ (www.avansplus.nl). Deze variant is voor schoolverlaters met een startkwalificatie (Havo, Vwo, MBO-4) of voor geïnteresseerden die binnen een ander vakgebied minimaal een MBO-diploma niveau 4 hebben behaald, anders dan verpleegkunde. Hierbij kun je denken aan een opleiding tot doktersassistente, facilitair medewerker, sociaal pedagogisch werker, etc.
Na de zomervakantie van 2019 starten wij met een tweede groep.

Je wordt in vier jaar opgeleid tot HBO-verpleegkundige volgens Bachelor of Nursing 2020 (BN2020). We spreken in het kort over de HIP, dat staat voor HBO-verpleegkundige in de praktijk.

De kracht van de HIP is dat we HBO verpleegkundigen opleiden tot verpleegkundigen met een brede klinische blik en met oog voor de omgeving van de zorgvrager. De koppeling tussen theorie en praktijk is de kracht van de opleiding. De opleiding vindt voor een groot deel plaats in de praktijk van het ziekenhuis en er is veel aandacht voor het leren leren, de zelfstandigheid en het zelfsturend vermogen.

De CanMEDS-rollen, Evidence-based practice (EBP) en klinisch redeneren zijn essentiële onderdelen gedurende de opleiding. 

De lessen worden gegeven op Noordwest Academie en stages worden gelopen op de diverse verpleegafdelingen van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Open dag Noordwest Academie
Op 15 januari 2019 organiseren wij een open dag in de Noordwest Academie. Tijdens de open dag zijn er studenten, praktijkopleiders en docenten aanwezig. Daarnaast kun je korte lessen bijwonen.

Wil je langskomen?
Graag vooraf aanmelden door een e-mail te sturen aan verpleegkundigeworden@nwz.nl met de vermelding open dag HIP 2019.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd in de HIP dan kun je een sollicitatiebrief met cv sturen naar: verpleegkundigeworden@nwz.nl
Let op dit kan tot en met 1 februari 2019.

Aanmelden en financiën
Meer weten over de aanmeldprocedure en financiën? Klik dan hier.