Als laborant klinische neurofysiologie (laborant KNF) werk je op de afdeling klinische neurofysiologie. In deze specifieke tak van medische diagnostiek doe je onderzoek dat gericht is op het opsporen van stoornissen in het functioneren van het centrale en perifere zenuwstelsel, de spieren en de bloedvoorziening in de hersenen.

Het beroep
Laborant KNF is de perfecte baan voor degene die wil werken in de voorhoede van de medisch-technologische ontwikkelingen.

Als laborant KNF werk je veelal zelfstandig en met behulp van geavanceerde elektronische apparatuur. Denk aan een EEG (elektro-encephalogram) waarmee grafieken van de hersenactiviteit worden gemaakt. Bij dit onderzoek breng je elektroden aan op de hoofdhuid van de patiënt en verricht je metingen. Bij de verschillende onderzoeken krijg je te maken met uiteenlopende patiënten van alle leeftijdscategorieën. Denk aan epilepsiepatiënten, slachtoffers van een ongeluk, of patiënten met een beroerte.

Elk onderzoek omvat het meten, registreren, analyseren en beschrijven van neurofysiologische fenomenen en van mogelijk afwijkingen hiervan. De onderzoeken vinden doorgaans plaats op de afdeling klinische neurofysiologie, maar soms ook op de operatiekamers, intensive care of verpleegafdeling.

Inhoud van de opleiding
De opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Stichting Raad Beroepsopleiding Laboranten Klinische Neurofysiologie (SRBLKNF). Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door de Leidse Onderwijs Instelling (LOI). Een garantie dat je opleiding perfect aansluit op de praktijk.

De opleiding bestaat uit minimaal 3 leerjaren en is modulair opgebouwd. Gedurende de leerperiodes doe je in de verschillende modules examen en daarnaast zijn er verspreid over de leerperiode praktijkexamens. Je kunt je enkel inschrijven voor deze opleiding wanneer je in dienst bent als leerling laborant KNF.

Vooropleiding
Je dient minimaal in het bezit te zijn van een havo- of vwo-diploma.
Daarnaast is affiniteit met de vakken wis-, natuur- en scheikunde gewenst.

Interesse?
Kijk voor meer informatie op de website www.loihogeschool.nl