Als apothekersassistente werk je zelfstandig, zorgvuldig en geconcentreerd en heb je een hoog verantwoording gevoel. Dat is belangrijk, omdat je bijvoorbeeld geneesmiddelen aflevert in de voorgeschreven vorm en hoeveelheid, informatie geeft over het gebruik van geneesmiddelen en advies geeft over receptvrije artikelen. Maar ook geneesmiddelen bereiden en het voeren van opname- en/of ontslaggesprekken kunnen tot jouw taken behoren. Je werkt intensief samen in een team van apothekersassistenten, apotheekmedewerkers  en apothekers.

Onderdelen opleiding
Wanneer je deze opleiding volgt in Noordwest, werk je zowel in de ziekenhuisapotheek als de poliklinische apotheek op beide locaties. Je krijgt hiermee inzicht in de farmaceutische patiëntenzorg in alle facetten. In de ziekenhuisapotheek draag je zorg voor de levering van geneesmiddelen met de daarbij behorende informatie voor in het ziekenhuis opgenomen patiënten. Ook ben je betrokken bij de bereiding van specifieke geneesmiddelen. In de poliklinische apotheek is je belangrijkste taak de verstrekking van geneesmiddelen aan poliklinische patiënten. Medicatiebegeleiding door informatieverstrekking aan de patiënt en zorgen voor overdracht van de gegevens naar de openbare apotheek is een zeer belangrijk onderdeel.

Aan het eind van de stage is er de mogelijkheid om mee te kijken bij de medicatieverificatie-gesprekken bij opname (op het opnameplein en/of de spoedeisende hulp) en bij ontslag. 

Duur en opzet opleiding
Apotheek Noordwest heeft in samenwerking met het Horizon College Alkmaar een derde leerweg voor de opleiding tot apothekersassistente ontwikkeld. Hiermee kunnen we een opleiding aanbieden van 1 jaar aanbieden (44 weken).

De opleiding is een combinatie van praktijk- en theorie-onderwijs. Je ‘werkt’ als stagiair wekelijks 24 uur in de praktijk en gaat 8 uur naar school (één middag met aansluitend de avond).

Tijdens je stageperiode word je opgeleid binnen drie verschillende deelgebieden in de Apotheek Noordwest: distributie/logistiek in de ziekenhuisapotheek (Alkmaar), bereidingen in de ziekenhuisapotheek (Alkmaar) en de poliklinische apotheek (Alkmaar of Den Helder).

Toelatingseis
Om tot deze opleiding toegelaten te worden moet je in het bezit zijn van een diploma op MBO niveau 4 of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau

Solliciteren
Meer informatie over actuele vacatures kun je vinden op de website werkenbijnoordwest.nl