De VIP-opleiding van de Noordwest Ziekenhuisgroep heeft haar eerste lichting verpleegkundigen afgeleverd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de locatie Alkmaar hebben veertien studenten donderdagmiddag 28 januari 2016 de verpleegkundige eed afgelegd en hun diploma in ontvangst genomen. In het voorjaar zullen nog vijf studenten van de eerste lichting afstuderen.

De VIP is in september 2012 van start gegaan. Het bijzondere aan deze mbo-opleiding is dat de leerling vanaf de eerste dag volledig in het ziekenhuis wordt opgeleid. Vandaar de naam Verpleegkundeopleiding In de Praktijk (VIP). De opleiding duurt maximaal vier jaar: de eerste twee jaar wordt de basis gelegd in de beroepsopleidende leerweg (BOL), waarna de leerling werkend verder leert via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

De VIP is ontwikkeld door Foreest Medical School, het leerhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep, in samenwerking met het ROC Nova College. Aanleiding was de ervaring dat de bestaande opleidingen niet goed meer aansloten op de ziekenhuispraktijk.

VIP-studenten worden vooral opgeleid tot ziekenhuisverpleegkundige, maar kunnen met hun landelijk erkende diploma ook binnen andere zorgsectoren aan de slag. De meeste gediplomeerden hebben een aanstelling gekregen binnen de Noordwest Ziekenhuisgroep. Enkelen studeren verder op hbo-niveau.

In september 2016 begint er weer een nieuwe groep VIP-studenten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de open dag op dinsdag 9 februari in Alkmaar. 

 

 

De namen van de leerlingen van links naar rechts:
Kjersti Hoogenbosch, Roos Laan, Manon Burger, Jan Kooijman, Odile Borghouts, Sophie Schaap, Timara Drenth, Demi Helgering, Denise Goudsblom, Dyanne Ellermeijer, Mariëlle Brandsma, Celine Koopmans, Tanja Hartog en Romy Plasschaert.

 

Foto's: Studio Wick Natzijl

Terug naar overzicht