Het nieuwe jaar 2017 gaat feestelijk van start met drie promovendi. Hier zijn we ontzettend trots op!

                                                                                                                                       

Ten eerste is op 9 januari Josje Altenburg gepromoveerd met haar proefschrift “Macrolide maintenance treatment for bronchiectasis”. Josje, die als longarts in opleiding verbonden was aan Noordwest Ziekenhuisgroep, won in 2014 de Pieter van Foreestprijs. Josje onderzocht in haar proefschrift de effectiviteit en resistentie van azitromycine bij beschadigde luchtwegen.

 

 

Op 11 januari promoveerde Tjeerd van der Ploeg. Tjeerd is als statisticus verbonden aan het wetenschapsbureau van Noordwest Academie. In zijn proefschrift “Prediction of medical outcomes with modern modelling techniques” onderzocht Tjeerd onder welke omstandigheden en onder welke condities relatief moderne modelleringstechnieken zoals support vector machines, neural networks en random forests voordelen zouden kunnen hebben in medisch-wetenschappelijk onderzoek en in de medische praktijk in vergelijking met meer traditionele modelleringstechnieken, zoals lineaire regressie, logistische regressie en Cox regressie.

 

                                                                                                                                            

Op 2 februari aanstaande gaat Yvonne Krul-Poel promoveren met haar proefschrift “The role of vitamin D in glycaemic control”. Yvonne, aios interne geneeskunde, is onlangs winnaar geworden van de Pieter van Foreest Publicatieprijs 2016. In haar proefschrift toont zij de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen vitamine D en insulineresistentie in drie verschillende groepen; vrouwen met zwangerschapsdiabetes, vrouwen met het polycysteus ovarium syndroom (PCOS) en patiënten met diabetes mellitus type 2. In de laatste groep is ook gekeken naar de kwaliteit van leven in relatie tot vitamine D en de mate van "advanced glycation endproduct" (versuikerde eiwitten).

 

Proficiat!

 

 

Terug naar overzicht