Opleidingen Noordwest Academie verbinden theorie en praktijk

Noordwest Academie is de nieuwe naam van de onderwijsinstelling van Noordwest Ziekenhuisgroep. De Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge heeft op donderdag 26 januari het naambord van het gebouw aan het Nassauplein onthuld. Hij deed dat samen met een leerling-verpleegkundige en een arts-assistent die aan Noordwest Academie worden opgeleid.  

Noordwest Academie, voorheen Foreest Medical School, biedt vanuit het schoolgebouw aan het Nassauplein jaarlijks plaats aan ongeveer 550 coassistenten, 250 leerling-verpleegkundigen en 200 specialisten in opleiding. Ook het wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis wordt van hieruit ondersteund. 

Voor de nieuwe naam is gekozen omdat deze de verbinding met Noordwest Ziekenhuisgroep goed weergeeft, aldus directeur Betsy van Soelen van Noordwest Academie. “Ons motto is gezonde nieuwsgierigheid; optimaal leren in de klinische praktijk, met de patiënt voorop. Onze opleidingen leggen een continue verbinding tussen theorie en praktijk. Het ziekenhuis zit immers letterlijk om de hoek, waardoor onze studenten het geleerde direct kunnen toepassen.”  

Noordwest Academie valt met de eigen manier van opleiden op in het land. Zo is de opleiding Verpleegkunde In de Praktijk (VIP) door de MBO-keuzegids uitgeroepen tot TOP-opleiding. Ook de andere opleidingen worden regelmatig geroemd als voorbeelden van goed onderwijs. Van Soelen: “Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Wij hebben nauwe samenwerkingsverbanden met AMC en VUmc in Amsterdam en met InHolland en het Nova College.” 

 

Open Dag

Wie zelf een kijkje wil nemen bij Noordwest Academie aan het Nassauplein is van harte welkom op 2 februari: van 16.00 tot 20.00 uur is er een open dag voor de opleiding Verpleegkunde In de Praktijk (VIP), een 4-jarige mbo-opleiding. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via verpleegkundigeworden@nwz.nl of www.noordwestacademie.nl.

 

 

Terug naar overzicht