Arts zijn is topsport!

Voorbijgangers zullen wel even hun ogen hebben uitgewreven toen ze langs het gebouw van Noordwest Academie kwamen. Op het besneeuwde grasveld zagen ze arts-assistenten en hun opleiders sportief in de weer onder leiding van coach Guido Hartensveld. Hij gaf een korte clinic in de pauze van het jaarlijkse symposium voor aios en opleiders. Thema was dit jaar 'Arts zijn is topsport!'

Een traditioneel onderdeel van het symposium is de quiz, waarmee individuele aios of teams van arts-assistenten en opleiders samen de 'gouden doktersjas' in de wacht kunnen slepen. De vragen, die waren opgesteld door gynaecologie-opleider Joke Bais en haar collega Joost van den Aardweg van longziekten, waren ook helemaal gewijd aan de relatie sport en geneeskunde. Zo werd gevraagd naar het grootste gevaar voor een jonge, gezonde marathonloper (hersenoedeem) en naar het geheim van de succesvolle Keniase hardlopers (hun relatief lange, dunne benen).

De deelnemers aan het symposium op 12 december konden vervolgens deelnemen aan vier workshops: Wil jij het beste uit jezelf halen (Guido Hartensveld), Motivational interviewing (Sanne van der Sluis en Sabine Brouwer), Voeding (Saraï Pannekoek) en Leren ontspannen tijdens je werk en daarbuiten (Iona Susanto).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Marjolein Voorberg

 

Terug naar overzicht