Verpleegkunde

Noordwest Academie biedt verschillende mogelijkheden tot het volgen van een verpleegkundige opleiding, zowel op mbo- als op hbo-niveau. 

Vierjarige opleiding mbo verpleegkunde (VIP)

In samenwerking met ROC Horizon College en ROC kop van Noord-Holland bieden wij de verpleegkunde opleiding in de praktijk (VIP) aan. Dit is een vierjarige mbo-opleiding tot verpleegkundige.

Meer info

Vierjarige opleiding hbo verpleegkunde (HIP)

Vanaf schooljaar 2020-2021 bieden wij een vierjarige opleiding hbo verpleegkunde (HIP) in samenwerking met Inholland aan. Deze variant is voor schoolverlaters met een startkwalificatie (havo, vwo, mbo-4) of voor geïnteresseerden die binnen een ander vakgebied minimaal een mbo-diploma niveau 4 hebben behaald, anders dan verpleegkunde. Hierbij kun je denken aan een opleiding tot doktersassistente, facilitair medewerker, sociaal pedagogisch werker, etc.

Meer info

Doorstroomtraject

In samenwerking met Avans+ biedt Noordwest Ziekenhuisgroep doorstroomtrajecten aan.

Meer info

Vervolgopleidingen

Binnen Noordwest Ziekenhuisgroep kun je als verpleegkundige verschillende vervolgopleidingen volgen. Alle vervolgopleidingen zijn erkend door de Landelijke Regeling Verpleegkundige Vervolgopleidingen. Wil je in aanmerking kunnen komen voor een vervolgopleiding, zul je wel al moeten werken in Noordwest.

Meer info