Radiodiagnostisch laborant

Als radiodiagnostisch laborant bestaat je werk voor een groot deel uit het zelfstandig maken van röntgenfoto’s en het assisteren van de radioloog bij röntgen- en echo-onderzoeken. Naast röntgenstraling maak je gebruik van verschillende andere technieken. 

Opleiding MBRT

Met de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken word je opgeleid tot MBRT-laborant. De opleiding bestaat uit de werkvelden radiodiagnostiek, echografie, radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Je wordt opgeleid om in al deze vakgebieden te kunnen werken. Het is een hbo-opleiding van 4 jaar, waarbij je kan kiezen uit een duale of voltijd variant. De duale variant is een combinatie van werken en leren in een door jou gekozen werkveld. Je zal dan ook moeten solliciteren naar een duale MBRT-plek in het ziekenhuis op de afdeling radiodiagnostiek. De afdeling HR is op de hoogte van de beschikbaarheid van opleidingsplekken. Je kunt hierover informeren bij werken@nwz.nl.

Verder loop je stages in de andere werkvelden. De duale opleiding begint met een beroepsvoorbereidende periode van 13 weken, vervolgens start je met werken en leren op de gekozen afdeling in het ziekenhuis.

Meer informatie
Lees meer informatie over de opleiding MBRT op de website van Hogeschool InHolland in Haarlem.