undefined

Noordwest Academie heeft in samenwerking met de Centrale Opleidingscommissie van Noordwest een introductieprogramma voor nieuwe a(n)ios en semi-artsen samengesteld. Een goede introductie vinden we heel belangrijk voor de kwaliteit van onze patiëntenzorg.

Het introductieprogramma legt een basis voor het functioneren en patiëntveilig werken in de grote organisatie. Het bestaat uit zaken waar de a(n)ios en semi-artsen tijdens afdelingsspecifieke introducties en meeloopdagen niet op worden ingewerkt, zoals bijvoorbeeld een training Basic Life Support, EWS-SIS training, klachtenprocedure of vitaliteit. Door deze vaste basis begint elke a(n)ios en semi-arts met een vergelijkbare basiskennis van de organisatie.

Het programma vindt altijd plaats op de eerste twee werkdagen van de maand en bevat de volgende onderdelen:


Dag 1

Dag 2
kick-off en kennismaking rondleiding SEH
reanimatietraining + AED rondleiding Noordwest
presentatie medische bibliotheek jassen passen
presentatie bureau wetenschap casuïstiek klachtenprocedure
presentatie veilige zorg en BHV workshop vitaliteit
lunch lunch
presentatie VAA EWS-SIS training
casuïstiek procedures Noordwest klassikale training HiX
e-learning HiX  

Drie weken na het introductieprogramma wordt een ABCDE-training georganiseerd, deze maakt ook nog onderdeel uit van de introductiedagen. Tijdens deze training worden simulaties geoefend. Ter voorbereiding hierop wordt een online module met e-learning, kennistoets en simulatiegames gemaakt. De ABCDE-training vindt plaats in het skillslab van de Noordwest Academie en duurt van 8.30 - 16.30 uur.

Vier maanden na het introductieprogramma wordt een herhalingsworkshop vitaliteit georganiseerd. Deze workshop is op verzoek van de arts-assistenten geïntroduceerd en is bedoeld om a(n)ios te helpen duurzaam inzetbaar te blijven.